ylvaw.blogg.se

Foto och Vardag

Foton då & nu

Publicerad 2015-01-31 22:05:00 i

 
Det här var två av dom första bilderna jag tog med min kamera. Om man jämför dom med några bilder som är tagna nu, alltså bara genom att kolla på dom så tycker jag att dom är lika fina. Men om man tänker lite till så kan jag mycket mer nu än vad jag kunde då. 
 
Dom här bilderna, som jag tog innan jag hade lärt mig kameran ordentligt är tagna med allt inställt på auto, det ända jag egentligen gjort är att jag har tryckt på knappen och så har jag tagit ett kort. Men nu när jag tar kort så har jag nästan ingenting på auto. Nu ställer jag in allting själv, fokus, slutartid, bländartal, vitbalans och mycket mer. Och efter det tar jag kortet, alltså mycket mer saker än vad jag skulle kunna välja att göra. Men om man har det på auto så är det ju egentligen kameran som gör det mesta jobbet och det är ju du som ska ta kort. Auto kan dock vara bra innan man lärt sig sin kamera. Men jag tycker att man kan testa ha den på manuella inställningar också iband. 
 
När man har lärt sig alla inställningar på kameran så blir det också så mycket roligare att ta kort. Men det tar ett tag att lära sig sin kamera. Ett tips för att lära sig alla olika inställningar är att använda sig av google. Kanske låter lite tråkigt men det finns jätte många bra bloggar eller andra sidor som har skrivit olika tips och förklaringar till inställningarna. Jag har inte lärt mig riktigt allt än, men jag lär mig mer och mer hela tiden så snart tror jag att jag kan min kamera helt.

Om

Min profilbild

Ylva

Jag heter Ylva och är en tjej på 13 år. På den här bloggen kommer ni att få följa mitt liv genom min kamera och ni kommer även att få läsa om helt andra saker.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv